Winnaars wedstrijd voor de film 'Lion'

Side by Side India vzw vindt de samenwerking tussen geadopteerden en niet-geadopteerden essentieel. Volgens onze statuten is dit ook een voorwaarde voor de samenstelling van de algemene vergadering.

Daarom waren we heel blij dat we dankzij filmdistributeur Entertainment One 3 duotickets voor de film LION konden verloten onder onze sponsors.

Op 22 februari verschijnt dit waargebeurd drama 'Lion' in de Belgische bioscopen. Het is een ontroerend verhaal over een vijfjarige Indische jongen die zijn broer kwijtraakt in een station. Per ongeluk stapt hij op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

De film - waarin o.a. Dev Patel en Nicole Kidman meespelen - is gebaseerd op het boek 'Mijn lange weg naar huis' van Saroo Brierley. 

Lion werd genomineerd voor maar liefst 6 Oscars, waaronder Beste Film.

Deze film is sterk gelinkt aan onze projecten in India met thema’s als adoptie, kinderarbeid, armoede, hoop, vriendschap en liefde.

Nele, Roger en Françoise: jullie mogen jullie duoticket eerstdaags in de bus verwachten.

Trailer van de film: www.youtube.com/watch?v=YdIX6OApfBY