Noodhulp aan slachtoffers van de watersnood in Kerala

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/19/800-000-mensen-moesten-al-vluchten-voor-moessonregens-in-india/

In Kerala, de geboortestreek van onze voorzitter Prakash, is de jaarlijkse moessonperiode dit jaar uitgegroeid tot een ramp voor de mensen die er wonen. De regenvlagen zijn de zwaarste in de laatste 100 jaar en richten een ware ravage aan. Meer dan 1 miljoen mensen zijn ontheemd, minstens 500 mensen zijn gestorven en vele duizenden zijn nog vermist. De zwaarste getroffen gebieden zijn  Alleppey, Kochi, Wayanad and Palakkad.
Kerala is ‘God’s own country’ maar op dit ogenblik is het een hel waar niemand gespaard is gebleven. De toeristische hotspot ligt in puin en de bewoners zijn wanhopig. Vooral de gewone visser, boer en kleine ondernemer zijn de dupe van de noodtoestand. De Indiase regering zal zeker nog voor jaren werk en kosten hebben om de infrastructuur en de beroemde fauna en flora van Incred!ble Kerala terug in orde te krijgen. 

Omdat Prakash nauw betrokken is bij zijn geboortestreek, maar ook omdat één van onze partners in India, The Bhimadole Development Society, erg actief is bij de noodhulp aan de armsten in Kerala, willen we als kleine organisatie toch ons steentje bijdragen.
Father Joby, die tot voor kort betrokken was bij ons project in Eluru, verblijft in Kerala en organiseert er noodhulp (kleding, voeding en medicijnen) voor de armsten die op niemand kunnen terugvallen. Waar dit al mogelijk is, wordt al puin geruimd en worden huizen weer enigszins bewoonbaar gemaakt.

De opbrengst van ons eerder aangekondigde benefiet op 20 oktober (meer nieuws volgt) zullen we volledig gebruiken voor noodhulp aan Kerala.

Ook u kunt de slachtoffers van het NOODWEER IN KERALA ondersteunen, via een gift. Elke gift is van harte welkom, vanaf 40 euro per jaar krijgt u een fiscaal attest.

Wilt u een gift doen, dan kan u storten op de rekening van Hubeje vzw BE43 4352 0990 0101, met als mededeling ‘Side by Side 469 NOODWEER KERALA ’. 

Prakash vertrekt morgen zelf naar India waar hij vast en zeker nog meer concrete informatie zal kunnen vergaren.